• Missie
  • Activiteiten
  • Ledenvergadering NL
  • Kinder website
  • Familiedag

Mission

CMTC OVM Missie

"Onze activiteiten zijn gericht op het welzijn van mensen met vasculaire malformaties zoals CMTC ('Van Lohuizen syndroom') en het bevorderen van het wetenschappelijk onderzoek naar deze aandoeningen."

CMTC Efteling 20090613 007

CMTC activiteiten

Een indruk van de vele activiteiten welke wij ondernemen. Met speciale dank aan Mark Knopfler (Dire Straits) voor de toestemming om zijn muziek te mogen gebruiken!

 
Member Meeting NL

Ledenvergadering NL 2015

Onze ledenvergadering werd dit jaar op 14 november 2015 georganiseerd in Nederland.
Totaal waren 126 mensen aanwezig uit 10 landen.

Lees meer

jezz

Jongeren Educatie Zeldzame Ziekten

Dit is een speciale website voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 10-15 jaar. Hier kun je op ontdekkingsreis door verschillende werelden samen met Amy en Max!

 

Familiedag 2015 (Efteling)

Op zaterdag 27 juni was het weer zover: de Nederlandse CMTC-OVM familiedag! Dit jaar zijn wij weer naar de Efteling geweest!
Het was een perfecte dag in alle opzichten!

Lees meer

Registreer
als lid

Wij zijn lid geworden van de International Alliance of Dermatology Patient Organizations (IADPO) welke is gevestigd in Canada. 

De IADPO is opgericht in 2015 en bestaat uit 3 peilers: onderzoek, advocacy en ondersteuning. IADPO komt op voor de belangen van de meer dan 60 aangesloten patiëntenverenigingen gevestigd in 23 landen en die 25 ziektegebieden vertegenwoordigen. Ze zet zich in om meer patiënten te bereiken en hen meer ondersteuning, voorlichting en belangenbehartiging te bieden.

 

De missie van de IADPO is het leven van mensen met huidaandoeningen wereldwijd te verbeteren door:

  • Uitvoeren  van onderzoek inclusief primair onderzoek met patiënten.
  • 'Advocating' voor toegang tot nieuwe en bestaande behandelingen en huidzorg.
  • Vergroten van bewustzijn van het aantal keren dat huidaandoeningen voorkomen en de uitdagingen waar mensen die leven met huidaandoeningen mee te maken kunnen krijgen.
  • Steunen van leden, nonprofit dermatologische patiënten organisaties, door middel van educatie, wereldwijde campagnes, delen van 'best-practices' en network mogelijkheden.

Voor meer infomatie: website IADPO

jezz

Upcoming Events

Geen gebeurtenissen gevonden

anbi aproved

Twitter

CMTC-OVM RT @RareConnect: Article from the @ChildMindInst for adults to help with talking to kids about coronavirus. https://t.co/M5lFeTBaDO
zaterdag 28 maart 2020 08:10
CMTC-OVM RT @vascern: Great work @eurordis!👍 Their page includes @vascern's Covid19 recommendations plus resources and information from the other…
vrijdag 27 maart 2020 11:23
CMTC-OVM @PharosKennis Goed werk!
woensdag 25 maart 2020 21:19