• Missie
 • Activiteiten
 • Ledenvergadering NL
 • Kinder website
 • Familiedag

Mission

CMTC OVM Missie

"Onze activiteiten zijn gericht op het welzijn van mensen met vasculaire malformaties zoals CMTC ('Van Lohuizen syndroom') en het bevorderen van het wetenschappelijk onderzoek naar deze aandoeningen."

CMTC Efteling 20090613 007

CMTC activiteiten

Een indruk van de vele activiteiten welke wij ondernemen. Met speciale dank aan Mark Knopfler (Dire Straits) voor de toestemming om zijn muziek te mogen gebruiken!

 
Member Meeting NL

Ledenvergadering NL 2015

Onze ledenvergadering werd dit jaar op 14 november 2015 georganiseerd in Nederland.
Totaal waren 126 mensen aanwezig uit 10 landen.

Lees meer

jezz

Jongeren Educatie Zeldzame Ziekten

Dit is een speciale website voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 10-15 jaar. Hier kun je op ontdekkingsreis door verschillende werelden samen met Amy en Max!

 

Familiedag 2015 (Efteling)

Op zaterdag 27 juni was het weer zover: de Nederlandse CMTC-OVM familiedag! Dit jaar zijn wij weer naar de Efteling geweest!
Het was een perfecte dag in alle opzichten!

Lees meer

Registreer
als lid

Al vele jaren ondersteunen wij patiënten uit de hele wereld door het geven van persoonlijk medisch advies. Wij zijn hiermee begonnen in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht waarbij Prof. dr. Maurice van Steensel als centrale medisch specialist fungeerde. Helaas is Maurice niet meer beschikbaar voor deze persoonlijke consulten maar wij hebben een hele goede vervanging gevonden! 

Prof. dr. Suzanne Pasmans, ook één van onze medisch adviseurs, maakt deel uit van het WEVAR (Werkgroep Vasculaire Afwijkingen Rotterdam) team die is gevestigd in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam (Nederland). In dit team werken specialismen samen binnen de Kinder- Chirurgische Groep. Deze krachtenbundeling zorgt voor optimale inhoudelijk samenwerking en maakt het mogelijk de beschikbare capaciteit maximaal te benutten. De specialismen die tot de Kinderchirurgische Groep behoren zijn: Kinderanesthesie, Dermatologie, Kaakchirurgie, Kinderchirurgie, KNO, Neurochirurgie, Neurologie, Oogheelkunde, Orthopedie, Plastische chirurgie, Thorax en Urologie. Het WEVAR team is in het derde kwartaal van 2015 uitgebreid met een volwassen multidisciplinair team.
Het totale team bestaat uit ongeveer 25 medisch specialisten.

Via onze organisatie kunnen patiënten ook gebruik maken van de kennis en ervaring binnen dit team voor bijvoorbeeld het krijgen van een medische diagnose. De eerste patiënt uit onze organisatie die hiervan gebruik heeft gemaakt kwam uit Chili (Zuid-Amerika). Onderstaand een korte beschrijving van deze procedure:

 1. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek voor een medische advies. Geef duidelijk in dit verzoek de vraag aan.
 2. Onze organisatie zal contact leggen met het WEVAR team.
 3. Het WEVAR team zal contact opnemen en de verdere gang van zaken regelen waarbij wij als organisatie niet meer zijn betrokken.
 4. In principe vinden de sessies plaats op een woensdagochtend.
 5. De medische gegevens, zoals rapporten en foto's, worden door de patiënt (of ouders van de patiënt) geladen in een beveiligde omgeving waar de patiënt bepaalt wie toegang heeft. Deze gegevens zijn wereldwijd toegankelijk voor alleen die personen die zijn geautoriseerd door de patiënt. Dit is in feite een elektronisch patiëntendossier maar het grote verschil is dat de patiënt eigenaar is en bepaalt wie toegang heeft.
 6. Na analyse door de medisch specialisten wordt besloten wat wordt ondernomen zoals een bezoek aan het WEVAR team.
 7. Vervolgens worden de financiën geregeld vanuit het WEVAR team en wordt, indien nodig, een afspraak gepland voor een bezoek aan het WEVAR team in Rotterdam.
 8. Wij willen als organisatie en het WEVAR team graag achteraf horen wat goed is gegaan en wat beter zou kunnen tijdens een dergelijke sessie (inclusief de voorbereiding en rapportage achteraf).

 Wij hopen met deze dienst veel patiënten en hun familieleden te kunnen helpen!

jezz

Upcoming Events

okt
18

1010:1010 18-10-2019 - 1111:1010 23-10-2019

nov
1

0808:1111 01-11-2019 - 1010:1111 02-11-2019

nov
9

0505:1111 09-11-2019 - 0505:1111 14-11-2019

anbi aproved

Twitter

CMTC-OVM @LochmullerLab @ConnectRD @ceci_jm @CHEOhospital @IMI_PREFER Nothing about patients without patients ... According… https://t.co/HlGd2Y7EsB
zaterdag 12 oktober 2019 15:46
CMTC-OVM @ChanZuckerberg @bsw5020 @Iamals Diagnose of rare diseases takes on average 5-7 years and in over 40% more than twi… https://t.co/DaiktBMgh5
vrijdag 11 oktober 2019 18:25
CMTC-OVM At this very moment over 60 people will participate from different countries in our global member conference in the… https://t.co/xUmEUCgsFi
vrijdag 11 oktober 2019 18:20