CMTC-OVM gaat samenwerken met de afdeling Dermatologie van het Academisch Ziekenhuis Maastricht (MUMC). De afdeling Dermatologie van MUMC is erkend als Expertisecentrum Genodermatoses (erfelijke huidaandoeningen) en staat onder leiding van Prof. dr. Peter Steijlen. 

Patiënten met CMTC of OVM die via MUMC binnenkomen worden nu direct op de hoogte worden gebracht van het bestaan van de CMTC-OVM patiëntenvereniging waardoor zij sneller informatie krijgen en deel kunnen nemen aan bijvoorbeeld lotgenotencontact. Verder komt er ook een medisch adviseur uit Maastricht ons team van medisch adviseurs versterken, hetgeen een verdere verbreding is.

Dermatologie van MUMC wil graag ook als CMTC-OVM expertisecentrum voor onze CMTC-OVM patiëntenvereniging opereren (naast Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis, WEVAR (Werkgroep Vasculaire Afwijkingen Rotterdam)). Daarbij komt dat hun kennis en ervaring op het gebied van gendermatologie goed van pas kan komen in het kader van het genetisch onderzoek in Canada.

Op de foto het team van MUMC van links naar rechts:

Prof. Dr. P. Steijlen, dermatoloog
Dr. M. van Geel, moleculair geneticus
Dr. M. Vreeburg, klinisch geneticus
Lex van der Heijden, president CMTC-OVM
Mw Y.J.H.A. Detisch, genetisch consulent, casemanager genodermatose
Drs. F. S. van Leersum, dermatoloog i.o.